Lavendel - en smaksak
Underbara lavendel, men snart har i alla fall mina plantor blommat över. Bäst att ta till vara lite grand och spara doft - och smak - till vintern. Jag brukar göra lavendelsocker och använda det till skorpor som jag även har hackad, mörk choklad i. Mums! Torka först lavendelblommor och varva sedan 2,5 dl strösocker med 1 dl lavendelblommor i en burk. Sätt på locket och låt stå i minst ett par veckor. Har man inte egen odling går det ju att köpa torkad lavendel i hälsokostbutik.


Foto: Speja


Foto: Speja
Kommentarer
Postat av: saravillfara
Fina bilder! Och så låter du som den perfekta husmodern, vad duktig du är, som pysslar på med sån´t!
Vad gott det verkar vara ;).
Postat av: Cia
vilket roligt tips, jag ska se om jag kan tigga lite lavendelblommor av svägerskan
Postat av: Speja
Perfekta husmodern, jo jag tackar. Det finns nog en och annan som skulle skratta gott åt det. Men vissa saker kan ju vara kul - om det är vackert och bryter av mot det vanliga.
Postat av: Malin
Tack för tipset om lavendelsockret! Mina börjar oxå snart blomma över. Hade tänkt baka lavendelskorpor men inte har det blivit av. Bra nu har jag ju lite mer tid på mig! Tack! Finfina bilder dessutom!
Trackback