Afrikanskt i höst?

88110-52688110-52588110-524
Bilder från utställningen North Meets South House på Formex. Foto: Magnus Skoglöf

Afrikanskt är het inredning i höst. Skandinavisk och afrikansk design påminner om varandra. Intressanta påståenden, tycker jag. Därför lägger jag in några utdrag från artikel i Svenska Dagbladet den 8 september.

"Skandinavisk och afrikansk design har mycket gemensamt, de speglar varandra och det beror på att de har samma design-dna. Det tror åtminstone den holländska trendkännaren Li Edelkoort, som med utställningen North Meets South på Formex ville visa länkarna mellan afrikanskt och skandinaviskt formspråk. "


"Philip Fimmano på trendbyrån Edelkoort Etc i Paris berättar att de upptäckte detta av en tillfällighet. En delegation åkte till Afrika och en till Skandinavien för att handla olika föremål. När de kom hem såg de stora likheter mellan de textilier, stolar, vaser och skedar som de inhandlat."

"Att vi som aldrig förr hungrar efter lampskärmar med strutsfjädrar och mohairkuddar märker också Suzanne Hernestig på Kamelo, som är specialiserat på färgstarkt mode och inredning från Sydafrikas främsta designers.
– Efter it-boomens tid av hets och stress söker vi oss nu tillbaka till det jordnära och trygga. Vi cocoonar, boar in oss i våra hem, och söker inredning med själ, inte massproducerat från Asien."

Författare till artikeln är Petra Månström.
Här kan du läsa artikeln i sin helhet.


Kommentarer
Postat av: Anneli

Ja, visst är det intressant? Om du har möjlighet, gå och titta på utställningen North Meets South på Nordiska Museet. Formexutställningen var en fortsättning på den. Fast du bodde ju i Kalmar va?
Lite långt kanske?

Postat av: LoX

Det där trädet har jag planer för i barnens rum (att hänga väskor och utklädningskläder på). Den ska finnas i en mindre version.

Vad det gäller afrikanskt och skandinaviskt så tror jag det är bra om vi får in lite mer hetta och rytm i våra kalla hem. (Säger hon som har vitt på alla väggar. :-) )

2006-09-12 @ 19:34:16
URL: http://lo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback