Tager vad man haver

Picknick-dags med långväga vänner. Bullar ska med liksom de läckra italienska mandelskorporna. Men vad ska jag stoppa tilltuggen i? Plastpåsar duger inte till skorporna och de repiga plastburkarna är sannerligen en skamfläck. Och varför besegrade jag inte den velande demonen när jag höll i den söta plåtburken häromdagen? Piper ner till samlingen i källaren - det får bli glasburkar för hela slanten. Kanske blir det en fin utfärd i alla fall.

 88110-11skorpor288110-1788110-18 Foto: Speja


Design för golvbrunnen

Tycker alltid det är kul när jag hittar lite nytänkande inom områden där man vanligtvis lägger ner mer möda på funktion än stil. Sanitetstillverkaren Purus har till exempel tagit fram en serie designsilar i syrafast rostfritt stål. Sådant vill vi gärna se mer av.

88110-20   88110-2288110-21
Foto: Purus

Flottast på stranden

Egentligen är jag helt såld på vitmålade utemöbler i sekelskiftesstil. Men jag drömmer gärna otraditionellt om Poisson mobile - outdoor från Confused Direction, designad av Sascha Akkermann. Praktisk är den för all del också, från en platt matta förvandlar du den lätt till en stabil solstol. Du hittar den på pid.se. Kanske något för dig med tunna kläder och tjock plånbok?

         88110-16                            solstol
Foto: Pid.se

Piece of mind - POM

Lugn, nej, snarare ett upprört inre av längtan efter sköna, praktiska ting. Designföretaget POM har som affärsidé att ta fram produkter som de själva saknat. Själv saknar jag deras bag-in-box-stativ som passar Systembolagets 2- och 3-literslådor. Eller kanske en kul knivhållare med inbyggd magnet i valnöt eller ek.

88110-12                  mindre knivhåll        
Foto: POM                             

Rosmuffin till min vän

Precis utanför trappen har jag en ljuvligt doftande rosbuske. Eftersom rosorna är otaliga kan jag unna mig att "slösa" litet och använda dem som dekoration. Jag överraskar min vän med en nybakad mandelmuffin på svart fat - och kryddar anrättningen med florsocker och mjukt rosa skönheter.

muffins

Foto: Speja

Istället för det svarta åbäket...

...önskar jag mig en stilren grill i rostfritt stål. Skönheten designad av danska Eva Solo är ingen nyhet men lika lockande ändå. Inte konstigt att den fick utmärkelsen "Best new product" 2005. Kanske får jag nöja mig med deras nya bordsgrill istället, formgiven av Claus Jensen och Henrik Holbaek. Känns ändå litet fräscht med en korvsotare i porslin med praktiskt handtag. 
     
                        grillen                                   bordsgrill
Foto: pressbilder Eva Solo


Till sommarfesten

När jag går till grillfesten eller sommarpartyt tar jag med mig ett zinkfat med kryddörter - salvia, citrontimjan och rosmarin - istället för blomsterkvasten.

88110-5

Foto: Speja